Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat megoldásának segítség kérése

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
Egy kockával háromszor dobunk egymás után. Mennyi a valószínűsége, hogy
a) mindegyik dobás hatos;
b) az első dobás hatos, a többi nem;
c) egyik dobás hatos, a többi nem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`P=(1/6)^3=color(red)("0,46"%)`


b.)
`1/6*(5/6)^2=color(red)("11,57"%)`


c.)
`3*1/6*(5/6)^2=color(red)("34,72"%)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1