Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
420
Egy tartályba 3 slag vezet. Az elsőn át 2,5 óra alatt, a másodikon 3 óra alatt, a harmadikon 1,5 óra alatt telik meg a tartály. Egy alkalommal mindhárom slagot együttesen működtetik, de 22,5 perc után a harmadik slagot elzárják. Mennyi idő alatt telt meg így a tartály? Egyenlettel kéne levezetnem.köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az egyenlet: ((x/2,5)+(x/3)+(0,375)/1,5))=1 lesz, felszorozva 11,25-tel → 4,5x+3,75x+7,5·(0,375)=11,25 , rendezve az egyenletet (8,25·x+2,8125)=11,25 → 8,25·x=8,4375, s ebből x=1,02273 óra=61,364 perc alatt telt meg a tartály teljesen! :)

Módosítva: 1 éve
0