Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
437
Ketten 3,2 m hosszú rúdon 900 N súlyú terhet visznek. A teher a rúd egyik végétől 2 m távolságra van. Mekkora erővel nyomja a rúd az egyik, illetve a másik munkás vállát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
2*x=(3,2-2)*(900-x)
2x=1,2*900-1,2x=1080-1,2x. /+1,2x
3,2x=1080. /:3,2
x=337,5N az egyik ember vállát
900-x=900-337,5=562,5N a másik ember vállát nyomja.
(plusz mindegyik ember vállát a rúd súlyának a fele)
0