Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Egy háromszög oldalai 3cm, 4cm és 5 cm. Határozzuk meg annak a hozzá hasonló háromszögnek az oldalait, melynek leghosszabb oldala 3cm-rel hosszabb a legrövidebbnél. Mekkora a két háromszög területének aránya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Most a háromszög leghosszabb és legrövidebb oldalának különbsége 5-3=2.
3:2=1,5, így az oldalai:
3*1,5=4,5 cm
4*1,5=6 cm
5*1,5=7,5 cm. Ell. :7,5-4,5=3
Két háromszög területének aránya: (3:2)²=1,5²=2,25
0