Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagoras tétellel kellene megoldani

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Egy 20 m széles úton két szemközti ház közé egy acélhuzal közepére villanylámpát függesztettek. A lámpa 60 cm-rel van lejjebb a felfüggesztési pontok által meghatározott vízszintes egyenesnél (1333. ábra). Milyen hosszú a huzal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Méterekkel kifejezve: 10²+0,6²=(0,5·x)² , ahol "x" méter a teljes acélhuzal-hossz, ebből 0,25·x²=100,36 → x²=401,44 → x=20,036 méter a huzal hossza! :)
0