Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagoras tétellel kellene megoldani

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
Határozd meg az ábrán látható tetőszerkezet BD magasságát, ha az AB, illetve BC szarufák 9 m hosszúak, az AC keresztfa pedig 15m hosszú.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Igen, azzal a tétellel kell megoldani: 7,5²+BD²=9² , ebből BD²=24,75 , négyzetgyök-vonással → BD=4,975 méter ! :)
0