Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsek

Főoldal » Középiskola » Matematika
330
Segítséget kérek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Pitagorasz-tétellel: x²+(x+7)²=17² , ebből 2·x²+14·x+(49-289)=0 , rendezve x²+7x-120=0 , a másodfokú megoldóképlettel x₁₂=(-7±√(49+480))/2= (-7±23)/2 , amelyből x₁=8 cm , illetve (x₂=-15 cm, nem megoldás, mert negatív!) !

A befogók tehát 8, illetve 15 cm-esek! A háromszög oldalai 8 cm, 15 cm és 17 cm! :)
Módosítva: 1 éve
1