Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
Egy 1:2500000 méretarányú térképen egy város 20 mm2 területű. Hány km2 a város területe a valóságban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

T(város)=20·(2,5·10⁶)=50·10⁶=5·10⁷ mm² a területe a valóságban, s mivel 1 km=1000 m=100·1000 cm=(1000·1000) mm=10⁶ mm , emiatt a négyzetük közti arányosság → 1 km²=(10⁶)² mm²=10¹² mm² lesz, így (5·10⁷)/10¹²= 5·10-⁵ km² lesz a város területe! :)
0