Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldhatóság

Főoldal » Középiskola » Kémia
375
Ha a NaHCO3 oldhatósága 20 celsius fokon 9,56 g/ 100g víz és a sűrűsége 1,108 g/mol, akkor 30 cm3 telített oldathoz hány gramm vízmentes nátrium-hidrogén-karbonàt szükséges?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`"m"_"oldat"=30 \ "cm"^3*"1,108" \ "g"/"cm"^3="33,24" \ "g"`

`"m"_"víz"=("33,24" \ "g")/(1+("9,56" \ "g")/(100 \ "g"))="30,34" \ "g"`

`"m"_("NaHCO"_3)=("9,56" \ "g")/(100 \ "g")*"30,34" \ "g"=color(red)("2,9" \ "g")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1