Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
342
Adja meg a sorozat első 3 tagjának összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`a_1=(root(4)(16n^7+6n^3-n))/(4+4n)=(root(4)(16*1^7+6*1^3-1))/(4+4*1)=root(4)(21)/8`


`a_2=(root(4)(16n^7+6n^3-n))/(4+4n)=(root(4)(16*2^7+6*2^3-2))/(4+4*2)=root(4)(2094)/12`


`a_3=(root(4)(16n^7+6n^3-n))/(4+4n)=(root(4)(16*3^7+6*3^3-3))/(4+4*3)=root(4)(35151)/16`


`S_3=a_1+a_2+a_3=root(4)(21)/8+root(4)(2094)/12+root(4)(35151)/16=color(red)("1,69")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1