Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
330
Adja meg a sorozat első 3 tagjának összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`a_1=(-sqrt(5n^2+4+2n)-8n)/(n+3)=(-sqrt(5*1^2+4+2*1)-8*1)/(1+3)=(-sqrt11-8)/4`


`a_2=(-sqrt(5n^2+4+2n)-8n)/(n+3)=(-sqrt(5*2^2+4+2*2)-8*2)/(2+3)=(-2sqrt7-16)/5`


`a_3=(-sqrt(5n^2+4+2n)-8n)/(n+3)=(-sqrt(5*3^2+4+2*3)-8*3)/(3+3)=(-sqrt55-24)/6`


`S_3=a_1+a_2+a_3=(-sqrt11-8)/4+(-2sqrt7-16)/5+(-sqrt55-24)/6=color(red)("-12,32")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1