Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
313
Adja meg a sorozat első 3 tagjának összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`a_1=(2n^3-(3-6n^2)^2)/(2+4n^5+3n^2)=(2*1^3-(3-6*1^2)^2)/(2+4*1^5+3*1^2)=-7/9`


`a_2=(2n^3-(3-6n^2)^2)/(2+4n^5+3n^2)=(2*2^3-(3-6*2^2)^2)/(2+4*2^5+3*2^2)=-425/142`


`a_3=(2n^3-(3-6n^2)^2)/(2+4n^5+3n^2)=(2*3^3-(3-6*3^2)^2)/(2+4*3^5+3*3^2)=-2547/1001`


`S_3=a_1+a_2+a_3=-7/9+(-425/142)+(-2547/1001)=color(red)(-8078885/1279278)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1