Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
320
Adja meg a sorozat első 3 tagjának összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`a_1=(n-(n^2+1)*(2n+3))/(n*(3n-1)^2)=(1-(1^2+1)*(2*1+3))/(1*(3*1-1)^2)=-9/4`


`a_2=(n-(n^2+1)*(2n+3))/(n*(3n-1)^2)=(2-(2^2+1)*(2*2+3))/(2*(3*2-1)^2)=-33/50`


`a_3=(n-(n^2+1)*(2n+3))/(n*(3n-1)^2)=(3-(3^2+1)*(2*3+3))/(3*(3*3-1)^2)=-29/64`


`S_3=a_1+a_2+a_3=-9/4+(-33/50)+(-29/64)=color(red)(-5381/1600)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1