Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
307
Adja meg a sorozat első 3 tagjának összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`a_1=(2n^6+3-4n)/(2+8n^2)=(2*1^6+3-4*1)/(2+8*1^2)=1/10`


`a_2=(2n^6+3-4n)/(2+8n^2)=(2*2^6+3-4*2)/(2+8*2^2)=123/34`


`a_3=(2n^6+3-4n)/(2+8n^2)=(2*3^6+3-4*3)/(2+8*3^2)=1449/74`


`S_3=a_1+a_2+a_3=1/10+123/34+1449/74=color(red)(146549/6290)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1