Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
306
Adja meg a sorozat első 3 tagjának összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`a_1=(6n-2n^5-7)/(3n^2+8n)=(6*1-2*1^5-7)/(3*1^2+8*1)=-3/11`


`a_2=(6n-2n^5-7)/(3n^2+8n)=(6*2-2*2^5-7)/(3*2^2+8*2)=-59/28`


`a_3=(6n-2n^5-7)/(3n^2+8n)=(6*3-2*3^5-7)/(3*3^2+8*3)=-475/51`


`S_3=a_1+a_2+a_3=-3/11+(-59/28)+(-475/51)=color(red)(-(183683)/(15708))`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1