Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
333
Adja meg a sorozat első 3 tagjának összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`a_1=(7n^3-4n^2)/(6-5n^3-9n)=(7*1^3-4*1^2)/(6-5*1^3-9*1)=-3/8`


`a_2=(7n^3-4n^2)/(6-5n^3-9n)=(7*2^3-4*2^2)/(6-5*2^3-9*2)=-10/13`


`a_3=(7n^3-4n^2)/(6-5n^3-9n)=(7*3^3-4*3^2)/(6-5*3^3-9*3)=-51/52`


`S_3=a_1+a_2+a_3=-3/8+(-10/13)+(-51/52)=(-39+80+102)/104=color(red)(-17/8)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1