Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
657
Egy biciklis 3nap alatt tesz még egy utat. Az első nap megtette az út 0,(3)-ed részét ,a második nap a megmaradt út 0,6 -èt és a harmadik nap mèg 20 km -t . Számítsd ki a teljes út hosszát. Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az első nap után megmaradt út 1-0,6=0,4
20/0,4=50 azaz 50 km 2. és 3. napi út
Ez a teljes út 1-0,3=0,7-e
A megoldás 50/0,7=500/7 = 71,43 km , tehát ennyi az összes út.
1