Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Egy szabályos háromszög oldala 3,8dm. Mekkora a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Mivel mindhárom szöge 60⁰-os a háromszögnek, így a trigonometrikus területképlettel:
T=(3,8²×sin 60⁰)/2= 12,51/2=6,253 dm² lesz a háromszög területe! :)
0