Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
411
Érettségi találkozón mindenki mindenkinek adott egy fényképet. Összesen 342 fénykép cserélt gazdát. Hányan voltak jelen a találkozón?

Előre is köszönöm!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2













A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
0

x: osztály létszám
x-1: mindenki ennyi személynek ad képet
x*(x-1)=342
x²-x=342. /-342
x²-x-342=0
(x-19)*(x+18)=342
x1=19 x2=-18,ez nem lehet, theát 19 az osztálylétszám.


Meg lehet oldani a másodfokú egyenlet megoldó képlettel is.
0