Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat megoldásának segítség kérése

Főoldal » Középiskola » Kémia
367
A 2. feladat megoldásában kérek szépen segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Két dobókockával összesen: `6^2=36` féle eset fordulhat elő.


Felírod az eseteket egy táblázatba ahogy kéri a feladat. És látni fogod benne a szükséges adatokat.


a.)
Megszámoljuk, hány esetben kapunk 5-ös védekező erőt: ennek az eseteknek a száma 9 lesz.

A valószínűsége így: `9/36=1/4=color(red)(25%)`



b.)
Majd megszámoljuk, hány esetben kapunk 5-ös vagy 6-os védekező erőt: ezeknek az eseteknek a száma 20 lesz.

A valószínűség így: `20/36=5/9=color(red)("55,56"%)`



c.)
Majd megszámoljuk, hány esetben kapunk 3-as védekező erőt: ennek az eseteknek a száma 5 lesz.

A valószínűség így: `5/36=color(red)("13,89"%)`



d.)
Megszámoljuk, hány esetben kapunk 1-es vagy 2-es védekező erőt: ezeknek az eseteknek a száma 4 lesz.

A valószínűség így: `4/36=1/9=color(red)("11,11"%)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0