Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
404
Egy egyenlő szárú háromszög szárszöge 50°, az alapja 8dm.
a,Mekkorák a szárai?
b,Határozd meg a területét!
c,Mekkora a háromszög köré írt kör sugara?

Válaszokat előre is köszönöm!!<3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`"szár"=(8/2)/(sin \ (50°)/2)=color(red)("9,46" \ "dm")`


b.)
`"T"=(8sqrt(4*"9,46"^2-8^2))/4=color(red)("34,29" \ "dm"^2)`


c.)
`"R"=(8*"9,46"^2)/(4*"34,29")=color(red)("5,22" \ "dm")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1