Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
.Egy 180 cm hosszú kétágú létra nyílásszöge 30 fok. Milyen magasban állunk a létra tetején?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Alfa=30°/2=15°
c=180cm
M=cos15* 180cm = 173,87 cm magasan
0