Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi lehet a megoldása?

Főoldal » Középiskola » Matematika
571
Hány különböző rendszámtábla készíthető Magyarországon, ha az autók rendszáma 3 betűből és utána 3 számjegyből állhat? (26 betűből és a
10 számjegyből választhatunk, de a „000” számot nem engedjük meg)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Betűkből ugye 26 darab van tehát mind a 3 helyen 26 lehetőségünk van ez alapján a lehetőségek száma összesen a betűk esetében: `26^3=17.576`

A három számjegy bármilyen kombinációban előfordulhatna, azaz: `10^3=1.000` félel ehetőség van a számok esetében azonban a 000 nem engedélyezett így valójában csak `1.000-1=999` lehetőségünk van.

Így a teljes megalkotható rendszámok darabszáma: `17.576*999=color(red)(17.558.424)` darab.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1

A megoldás egészen pontosan 17576*999=17558424.

Nagyon szívesen!
Módosítva: 1 éve
0