Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék ! Sürgős . Köszönöm szépen

Főoldal » Általános iskola » Matematika
341
A mérlegelv módszerével old meg az egyenletet. 5x+12=9x-16
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Rendezve mindkét oldalt: 9x-5x=12+16 , tehát 4x=28 , ebből pedig x=7 adódik! :)
0

5x+12=9x-16. /+16-5x
28=4x. /:4
x=7
0