Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7. oszt

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
A Nagy családban 4 gyermek van, egy 6 éves, egy 9 éves, egy 12 és egy 18 éves. Édesanyjuk 60 palacsintát sütött, amit életkoruk arányában szeretne kiosztani köztük. Mennyi jut egy-egy gyereknek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`60 // (6 + 9 + 12 + 18) * 6 = 8`
`60 // (6 + 9 + 12 + 18) * 9 = 12`
`60 // (6 + 9 + 12 + 18) * 12 = 16`
`60 // (6 + 9 + 12 + 18) * 18 = 24`

Ellenőrzés:
`8 + 12 + 16 + 24 = 60`
1