Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
433
A 6.a osztály kosárlabda csapata 66 pontot ért el az egyik mérkőzésen egy - két -, illetve hárompontos dobásokból. Az egy, két illetve három pontot érő dobások számának aránya 2:3:1. Hány egy-, két -, illetve hárompontos találatot ért el a csapat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

(2x+3x+x)=66 az egyenlet, mert a dobások aránya így oszlott meg, ezért: 6·x=66 , azaz x=11 dobás.

Egypontos találatok száma: (2·x)=2·11=22 darab ;
kétpontos találatok száma: (3·x)=3·11=33 darab ;
hárompontos találatok száma: x=11 darab → 22+33+11=66 pont jön ki, tehát jól számoltunk! :)
0