Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kis segítséget..

Főoldal » Általános iskola » Matematika
386
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. feladat: Mindkét diáknál 300 méter a megtett út.
Elsőnél s₁=v₁·t₁ → 0,3=3,6·t₁ , ebből t₁=0,0833 óra=300 s ; másodiknál s₂=v₂·t₂ → 0,3=16·t₂ , ebből t₂=0,01875 óra=67,5 s , látható, hogy a második gyerek (300-67,5)=232,5 s-mal (másodperccel) hamarabb ért haza!

2. feladat: A második polcon legyen "x" db könyv.
Az elsőn ekkor (x+32) db van, a harmadikon pedig (2·x) db van.
Az egyenlet ekkor: (x+32)+x+2x=172 → 4x+32=172 → 4·x=140 , ebből pedig x=35 db adódik.
Tehát az első polcon 67 db könyv van, a másodikon 35 db, a harmadikon pedig 70 db könyv! :)

Üdv.: Á. Csaba Debrecenből (49 éves, kémiás-matekos)
0