Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kis segítséget..

Főoldal » Általános iskola » Matematika
347
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

42=2·3·7 alakban bontható fel prímtényezőkre, így az élek: 2 cm; 3 cm és 7 cm hosszúak lesznek!

A test felszíne: a=2 ; b=3 és c=7 miatt (feltételezéssel) A=2·(ab+ac+bc)=2·(6+14+21)=2·41=82 cm² lesz! :)

Üdv.: Á. Csaba Debrecenből (49 éves, kémiás-matekos)
0