Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Számitsd ki
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`(1/4)^(1/2)=sqrt(1/4)=color(red)("0,5")`


b.)
`64^(1/3)=(2^6)^(1/3)=2^2=color(red)(4)`


c.)
`root(3)(1000)=root(3)(10^3)=color(red)(10)`


d.)
`root(3)(8^4)=2^4=color(red)(16)`


e.)
`sqrt(7)^6=7^3=color(red)(343)`


f.)
`"0,0016"^(1/4)=(1/625)^(1/4)=root(4)(1/625)=1/5=color(red)("0,2")`


g.)
`(1/81)^(-1/4)=81^(1/4)=(3^4)^(1/4)=color(red)(3)`


h.)
`root(5)(3-10)=root(5)(-7)=color(red)(-"1,48")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0