Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Melyik nagyobb?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`(8/27)^(2/3)=(2/3)^2=4/9`

`(16/81)^(1/4)=root(4)(16/81)=2/3`

`color(red)((16/81)^(1/4)gt(8/27)^(2/3))`



b.)
`(4/3)^(-"0,5")=(4/3)^(-1/2)=sqrt(3/4)`

`"0,75"^(3/5)=(3/4)^(3/5)=root(5)(26/64)`

`color(red)((4/3)^(-"0,5")gt"0,75"^(3/5)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0