Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
Írd át az n-edik gyököt hatvány alakba.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`root(3)(18)=color(red)(18^(1/3))`


b.)
`root(4)(25)=root(4)(5^2)=color(red)(5^(2/4)`


c.)
`root(5)(34)=color(red)(34^(1/5))`


d.)
`root(6)(a^8)=root(3)(a^4)=color(red)(a^(4/3))`


f.)
`sqrt(root(3)(sqrt(5)))=root(2*3*2)(5)=root(12)(5)=color(red)(5^(1/12))`


g.)
`root(4)(root(3)(sqrt(5)))=root(4*3*2)(5)=root(24)(5)=color(red)(5^(1/24))`


h.)
`root(3)(sqrt3*root(4)(3))=root(12)(3^3)=color(red)(3^(3/12))`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0