Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
325
Számitsd ki.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`root(4)(81)*root(3)(64)*root(5)(32)*root(6)(15625)=3*4*2*5=color(red)(120)`


b.)
`root(3)("0,001")*root(4)(1/16)*root(5)(243)=1/10*1/2*3=color(red)(3/20)`


c.)
`(root(3)(-343)*sqrt225)/(root(4)(10000))=(-7*15)/10=color(red)(-21/2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0