Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszerek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
323
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az első egyenletből 5y=2x-6 , tehát y=(2x-6)/5 adódik.
A második egyenletből pedig 2,5y=x-3 , azaz y=(x-3)/2,5 fog adódni.
Mivel a két "y" érték egyenlő, ezért: 5·(x-3)=2,5·(2x-6) az egyenletünk, miből 2x-6=2x-6, tehát azonosság, minden valós "x" szám megoldása az egyenletnek!
És emiatt bármely "y" szám is megoldása lesz a feladatnak! :)

Megoldás: x∈ R , és y∈ R !

Üdv.: Á. Csaba Debrecenből (49 éves, kémiás-matekos segítő)
0