Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
1. Feladat
I. X + Y = 1
II. 0.7x+0,2y=y-1
2. Feladat
X-8 /ax”2(négyzeten) - 8x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. feladatra: A 2. egyenletből → 1=0,8y-0,7x és (y+x)=(0,8y-0,7x) írható fel, melyből 0,2y=(-1,7x) lesz, azaz y=(-8,5x) adódik.

Tehát: x+(-8,5x)=1 miatt (-7,5x)=1, és ebből x=-0,1333 jön ki! Az "y" értéke pedig: y=(-8,5·(-0,1333))=1,1333 jön ki! :)

A második feladat értelmetlen így!
Üdv.: Á. Csaba Debrecenből (49 éves, kémiás-matekos segítő)
0