Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
402
Hogyan kell kiszámolni a moa és a mo-t, ha a tömegszázalék 20 és az oldószer 120g?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Az oldószer 120 g, és mivel a m/m% 20, az oldószer aránya 80%. Ebből az oldat tömege 150 g, az oldott anyag tömege pedig 30 g.
1

Szia!

100 gramm oldatban van 20 gramm oldott anyag (mert 20 tömeg%-os) és (100-20)=80 gramm oldószer.
Ha 120 gramm az oldószer, akkor az oldatra felírható: (120/80)×100=150 gramm-ot kapunk az oldatra!

Az oldott anyag tömege pedig egyszerű kivonással: (150-120) g= 30 gramm-nyi lesz! :)

Remélem érthető volt a levezetésem!

Üdv.: Á. Csabi Debrecenből (49 éves, kémiás-matekos)
1