Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls segítsen valaki

Főoldal » Általános iskola » Matematika
359
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valaki segítsen
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia Zsuzsi!

2-es feladat megoldásai:
a; pont: 4x+2=2x+10 → 4x-2x=10-2 , azaz 2x=8, tehát x=4 a megoldás ;
b; pont: 5x+12=9x-16 → 9x-5x=12+16 , azaz 4x=28 , tehát x=7 a megoldás ;
c; pont: 8x-7=4x+29 → 8x-4x=29+7 , azaz 4x=36 , tehát x=9 a megoldás ;
d; pont: 6x+14=9x-10 → 9x-6x=14+10 , azaz 3x=24 , tehát x=8 lesz a megoldás ! :)
0