Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora középponti szöghöz tartozik 17 cm hosszúságú húr a 11 cm sugarú körben?

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
Mekkora középponti szöghöz tartozik 17 cm hosszúságú húr a 11 cm sugarú
körben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kor, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Szinusz szögfüggvénnyel: sin (α/2)=17/22=0,7727 → visszakeresve a szöget (α/2)=50,6⁰ → α=101,2⁰ lesz a keresett középponti szög nagysága! :)

Üdv.: Á. Csabi Debrecenből (49 éves, kémiás-matekos segítő)
0