Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először is kiszámolod, hogy pontosan hány tanuló melyik pizzát választotta. Ami a képen nem látszik van egy kördiagram a feladathoz ami segít.

Margheritát: `(120°)/(360°)*36=12 \ "fő"` választott.

Carbonárát: `(80°)/(360°)*36=8 \ "fő"` választott.

Pepperónisat: `(160°)/(360°)*36=16 \ "fő"` választott.


a.)
`"P"=(((12),(5)))/(((36),(5)))=color(red)("0,21" \ %)`


b.)
`"P"=(((16),(2))*((20),(3)))/(((36),(5)))=color(red)("36,29" \ %)`


c.)
`"P"=(((8),(1))*((28),(4)))/(((36),(5)))=color(red)("43,45" \ %)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0