Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Középiskola » Matematika
409
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a.)
Annak az esélye, hogy pontosan 3 ügyfél: `"P"_3=((1200),(3))*"0,005"^3*"0,995"^1197=color(red)("8,9" \ %)`


b.)
Annak az esélye, hogy pontosan 0 ügyfél: `"P"_0=((1200),(0))*"0,005"^0*"0,995"^1200="0,244" \ %`

Annak az esélye, hogy pontosan 1 ügyfél: `"P"_1=((1200),(1))*"0,005"^1*"0,995"^1199="1,472" \ %`

Tehát annak az esélye, hogy legfeljebb 1 ügyfél lesz: `"P"="P"_0+"P"_1="0,244" \ % +"1,472" \ % =color(red)("1,72" \ %)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1

Help, pls
0