Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legszíves segítsen

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Ellenőrzésel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm az egyenletek megoldását ellenőrzéssel együtt!


1)

3x + 12 = 7x – 20 /+20
3x + 32 = 7x /–3x
32 = 4x /:4
8 = x


Ellenőrzés:

3 • 8 + 12 = 7 • 8 – 20
24 + 12 = 56 – 20
36 = 36



2)

4x – 12 = 3x – 2 /+12
4x = 3x + 10 /–3x
x = 10


Ellenőrzés:

4 • 10 – 12 = 3 • 10 – 2
40 – 12 = 30 – 2
28 = 28
0