Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Ird àt a hatványokat gyökös alakba.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`3^(1/5)=color(red)(root(5)(3))`

`2^(3/7)=root(7)(2^3)=color(red)(root(7)(8))`

`5^(-2/3)=1/(5^(2/3))=color(red)(1/(root(3)(5^2)))`

`(3/4)^(2/5)=root(5)((3/4)^2)=color(red)(root(5)(9/16))`

`(5/7)^(-3/4)=(7/5)^(3/4)=root(4)((7/5)^2)=color(red)(root(4)(343/125))`

Az utolsó kettő nettó baromság mivel negatív alapot csak egész hatványra lehet emelni így azok nem megoldhatóak.
0