Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok kérlek szépen segítsen valaki ezt megcsinálni

Főoldal » Általános iskola » Fizika
353
1.Egy egyenes vonalú azonos mozgással haladó gépkocsi fél perc alatt 450m utat tesz meg . Mekkora a sebesség?
2.Egy repülőgép sebessége
800km/hMekkora utat tesz meg 3 óra alatt?
3.Mennyi idő alatt jut el a 70 km/h átlagsebességgel haladó autó Békéscsabáról 210km-re levő Dunaújvárosba?
4.Egy test sebességváltozása 3 másodperc alatt 6m/s. Mekkora a gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia.
Válaszok:
1. v=s/t=450 m/30 s=15 m/s
2. 1 óra=800 km 3 óra=3·800=2400 km
3. 70 km=1 óra 210 km=210÷70=3 óra
4. a=Δv/Δt=6 m/s/3 s=2 m/s²

Remélem jók a válaszaim, kb 1 hónapja tanultam ezt.
1