Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
324
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A teljes kör területét ugye úgy számoljuk ki, hogy: `"T"_"teljes kör"=r^2*pi`

Azok a pontok, amik a kör középpontjától `r/2` távolságon belül vannak, egy kisebb kört alkotnak, aminek a sugara `r/2` tehát ennek a körnek a területe lesz a következő amit ki kell számoljunk. Ez ugye az alapképlettel felírva: `"T"_"kisebb kör"=(r/2)^2*pi=(r^2*pi)/4`

Ebből már kiszámolhatjuk a keresett valószínűséget: `"P"="T"_"kisebb kör"/"T"_"teljes kör"=((r^2*pi)/4)/(r^2*pi)=color(red)(1/4)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0