Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
319
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Megvan adva a diagramon, hogy a bizonyos értékek mekkora szöget foglalnak el a teljes körből. Ugye a kör 360°-os így én szerintem a legegyszerűbb a valószínűség kiszámolásához az, ha leosztjuk a megadott részeket a teljes körrel. Így megkapjuk, hogy hány százalékát teszik ki a teljes körnek ami megegyezik majd a valószínűséggel.

300 Ft: `(80°)/(360°)=color(red)(2/9)`

400 Ft: `(100°)/(360°)=color(red)(5/18)`

900 Ft: `(70°)/(360°)=color(red)(7/36)`

2000 Ft: `(60°)/(360°)=color(red)(1/6)`

3000 Ft: `(50°)/(360°)=color(red)(5/36)`


A várható érték így: `300*2/9+400*5/18+900*7/36+2000*1/6+3000*5/36=color(red)(1103 \ "Ft")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0