Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
535
Egy számítógépes játékban egy őserdőből kell megtalálni a kivezető utat. A játék úgy van beprogramozva , hogy az erdő egyik területén 0,7 valószínűséggel megcsípi a játékost egy mérges pók, ezért amíg nem találja az ellenszert, addig csak lassabban tud tovább haladni. András a játék során 5 alkalommal tévedt erre a területre. Mennyi a valószínűsége, hogy :
a, egyszer sem csípi meg a pók
b, legfeljebb 1X csípi meg a pók?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Annak a valószínűsége, hogy egyszer sem csípi meg a pók: `"P"=((5),(0))*"0,7"^0*"0,3"^5=color(red)("0,243" \ %)`


b.)
Annak a valószínűsége, hogy pontosan egyszer csípi meg a pók: `"P"=((5),(1))*"0,7"^1*"0,3"^4="2,835" \ %`


Tehát annak a valószínűsége, hogy legfeljebb egyszer csíp meg a pók: `"P"="0,243" \ %+"2,835" \ %=color(red)("3,078" \ %)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0