Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A karbonátionban miért +4 az oxidációs száma a szénnek?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
363
Állítólag a szén oxidációs száma - 4 és 4 között lehet, ezért nem értem, miért pont +4. Előre is köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
A karbonátionban `(CO_3^(2-))` az oxigénnek -2, van belőle három darab, az akkor -6.
Az ion oxidációs száma egyenlő a töltéssel.

Tehát

`x+3*(-2)=-2`

`x-6=-2`

`x=-2+6=4`

Módosítva: 1 éve
0