Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ehhez a matek példához szeretnék segítséget kérni!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
562
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Pithagorasz-tételt kell alkalmazni:

A négyzet átlója legyen x.
x helyére beírod a 3,8 m -t...
a2+a2 =3,82
Ebből ha kifejezed az a oldalt, akkor megkapod mennyi a négyzet egyik oldala, vagyis a szoba egyik oldala....
Vagyis átrendezve: a=2,69 m lesz--> ilyen hosszú lesz a szoba egy-egy oldalának a szegélye.
Tehát a terület: a2= 2,692 = 7,24 m2--> ekkora felületet kell parkettázni
Módosítva: 8 éve
0