Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
414
A pupilla 2mm-ről 4mm-re tágul. Hány %-al nő a retina megvilágítása?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Alap esetben a pupilla területe: `"T"_"kicsi"="r"^2*pi=1^2*pi=pi \ "mm"`

A megnövekedett pupilla területe: `"T"_"nagy"="r"^2*pi=2^2*pi=4pi \ "mm"`

A növekedés mértéke: `4pi-pi=3pi` Tehát a növekedés 3- szoros így ezt százalékban megadva `color(red)(300%)`-os volt a növekedés.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0