Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
373
Old meg az egyenletet és az egyenlőtlenséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika SOS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`3^(3x-5)=729`

`3^(3x-5)=3^6`

`3x-5=6`

`3x=11`

`color(red)(x=3/11)`



2.)
Nem igazán értem mit kéne kiszámolni.



3.)
`7-2x+1lt49`

`8-2xlt49`

`-2xlt41`

`color(red)(xgt-41/2)`



4.)
`log_2 5 + log_2 \ 1/9=log_2 \ (5*1/9)=color(red)(log_2 \ 5/9)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0