Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
452
bankban teszünk 350.000ft-ot az éves kamat 4,5℅ hány év alatt érjük el hogy a 350.000ft helyett 30℅-kkal több pénzünk legyen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika SOS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia Amanda!

Itt a képlet a következő: A₁=A₀·(1+0,01·p)ⁿ , behelyettesítve → (1+0,045)ⁿ =455.000/350.000 → 1,045ⁿ=1,3 , logaritmizálva mindkét oldalt kapjuk, hogy n·(lg 1,045)=(lg 1,3) , innen pedig n=(0,1139/0,0191)=5,958 év jön ki eredményül!

Tehát 5,96 év múlva érjük el, hogy 455.000 Ft-unk legyen a bankban! :)
0